در جلسه‌ی شورای اداری مطرح شد

رشد 70 درصدی اقامت مسافران نوروزی در سیرجان

 حدود 38 هزار و 580 نفر در اماکن آموزش و پرورش، 5 هزار و 424 نفر در هتل‌ها و 9 هزار و142 نفر در پارک‌ها اقامت داشتند

 گروه جامعه

اولین جلسه‌ی شورای اداری حول تقدیر و تشکر، تبریک و تسلیت و توصیه و پیشنهاد گذشت. همه مسئولان صبح یکشنبه آمده بودند و سالن کنفرانس فرمانداری پر بود. سخنرانان جلسه هم فرماندار و امام جمعه بودند.

 تخصیص 40 درصد از اعتبارات در سال گذشته

فرماندار سیرجان حرف‌هایش حول تشکر و توصیه گذشت؛ اینکه امیدوار است در سالی که رهبری سال رونق تولید نامگذاری کرده است با همت بالا و مضاعف مسئولان شاهد توفیقات زیاد در سیرجان باشد؛ « از همه شما تشکر می‌کنم. در سالی که گذشت همه شما استحضار دارید با توطئه استکبار جهانی و دشمنان نظام و ایجاد تحریم‌ها باعث کاهش اعتبارات و تحقق اعتبارات شد و این اتفاقات در سطح شهرستان تاثیرات منفی بر جای گذاشت، اعتباری که می‌بایست 100 درصد تخصیص یابد 40 درصد تخصیص پیدا کرد اما با روحیه جهادی شماها و طبق برآورد ما نسبت به سال‌های گذشته چندین برابر بیشتر کار کردیم.» منصور مکی‌آبادی گفت: «در سالی که گذشت حدود 30 درصد از روستاها آسفالت‌شان انجام شد، همه ورودی‌های‌مان ساماندهی شد، شاید اگر همت شما نبود این کارها محقق نمی‌شد. مثلا جاده‌‌ای پشت امامزاده علی(ع) داشتیم که مردم هر روز مراجعه می‌کردند این جاده مشکل قانونی داشت. چون از یک طرف این جاده بین چند تا روستا بود و اداره راه زیر بار آسفالت و ساخت آن نمی‌رفت و می‌گفت باید توسط دهیاری‌ها ساخته شود. دهیاری‌ها هم می‌گفتند این جاده ارتباطی روستاهاست اما ما این جاده را انجام دادیم حتی شاید بعضی از دوستان رفتند، چند جا جواب دادند و حتی تا پای بازداشت هم رفتند ولی الحمدالله کارها به خوبی انجام شد».

 آسفالت شهر واقعا در شان مردم سیرجان نیست

فرماندار سیرجان معتقد بود در سال گذشته اقدامات عمرانی بسیار خوبی انجام شده است، او از مرمت جاده فرودگاه، اجرای پروژه کمربندی به عنوان این پروژه‌ها یاد کرد؛ «کمربندی یکی از معضلات ما بود چون نه شهرداری و نه اداره راه زیر بار درست کردن آن نمی‌رفتند اما بنده مسئولیت این موضوع را پذیرفتیم و کار انجام شد، چون باورمان این است نباید کارها معطل بماند. من همیشه توصیه کردم شما به جز خدا نباید از کسی بترسید و خداوند را ناظر بر اعمال خودتان بدانید و کار را با قاطعیت انجام دهید، اگر ده‌ها جا هم پاسخ دادید ایراد ندارد و از شما حمایت خواهم کرد.» وی افزود: «شهرداری کارهای خوبی علیرغم مشکلات ساختاری که وجود دارد، انجام داد. هرچند آسفالت شهر واقعا در شان مردم سیرجان نیست و امیدواریم بتوانیم این عقب‌ماندگی بسیار زیاد و شکاف بسیار عمیق در سطح سیرجان را با کمک شهردار و شورای شهر در بحث آسفالت جبران کنیم.» به گفته‌ی مکی‌آبادی اگرچه اعتبارات نصف شدند اما کارها دو سه برابر انجام شده است؛ «‌این را می‌گویند کار جهادی! علت این بود که دوستان امکانات و ماشین‌آلاتی که داشتند را در اختیار توسعه شهر قرار دادند. ابتدایی که من در شهرستان حضور پیدا کردم ماشین‌آلات دهیاری‌ها و شهرداری‌ها همه پراکنده بودند مثلا یکی در اختیار رییس شورا بود که در باغ‌اش کار می‌کرد اما بعد همه ماشین‌آلات را در اختیار توسعه شهرستان قرار دادیم». 

ایجاد 8 هزار و 80 شغل در سال 97

منصور مکی‌آبادی گفت: «‌در این شرایط حساس که وضعیت اعتبارات کاهش دارد و تحریم‌ها وجود دارد من توصیه‌ام برای سال جدید کار جهادی است.» او در بخش دیگر سخنانش به بحث اشتغال اشاره کرد و گفت: «‌در حوزه اشتغال باز هم در سال گذشته 8 هزار و 80 شغل ایجاد کردیم که براساس آمار سامانه رصد 281 درصد تحقق اشتغال‌مان بوده است. و این میسر نبود مگر با همت همه‌ی شماها و ماحصل جلسات بسیار زیاد و فشرده‌ای که با مدیران عامل بانک‌های شهرستان و کشور داشتیم. همچنین حدود هزار میلیارد تسهیلات سال گذشته از محل منابع داخلی بانک‌ها به مردم داده شده است که در حوزه کارآفرینی، رقم بسیار بالایی است. در حالی که تسهیلات تکلیفی ما حدود 67 میلیارد تومان بوده است.»

 بارندگی‌های خوبی داشتیم

 او در بخش انتهایی سخنانش به بارندگی‌های اخیر اشاره کرد؛ «در ابتدای امسال ما با بحران مواجه بودیم، ستاد بحران تشکیل شد، الحمدلله در این ایام بارندگی‌های خوبی داشتیم. به طوری که ورودی سد تنگوییه به 3600 لیتر در ثانیه رسید. ما امیدواریم که انشاا... این بارندگی‌ها ادامه داشته باشد».

 حدود 70 درصد نسبت به سنوات گذشته رشد اقامت در سیرجان داشتیم

به گفته‌ی مکی‌آبادی با توجه به موقعیت شهرستان سیرجان و قرار‌گیری در مسیر ترانزیتی تعداد زیادی از مسافران نوروزی از سیرجان عبور کردند؛ «طبق آمار حدود 70 درصد نسبت به سنوات گذشته رشد اقامت در سیرجان داشتیم آن هم به دلایلی مثل وقوع سیل در استان فارس. حدود 38 هزار و 580 نفر در اماکن آموزش و پرورش اسکان داشتند، 5 هزار و 424نفر در هتل‌ها اقامت داشتند، 9 هزار و142 نفر در پارک‌ها، 122 هزار و 747 نفر از اماکن تاریخی و تفریحی بازدید داشتند. که نسبت به سال گذشته 75 درصد افزایش بازدید داشتیم، تردد خودروها و کامیون‌ها از تمام محورهای سیرجان حدود 1 میلیون و 760 بوده  است که اگر این را در 3 ضرب کنیم چیزی حدود 4 میلیون نفر مسافر از سیرجان عبور کرده‌اند. این در واقع میسر نبود مگر با همت همه‌ی شما».

 سرمایه‌گذاران باید مورد تکریم قرار بگیرند

فرماندار سیرجان در آخر سخنانش به نامگذاری سال جدید اشاره کرد و گفت: «در سالی که رونق تولید نام گرفته است قطعا مسئولیت‌های زیادی داریم ما برآورد اشتغالی که در ابتدای سال انجام دادیم 10 هزار نفر را برای شهرستان ترسیم کردیم که این تعداد را بین ادارات تقسیم کردیم. تحقق این رقم کار بسیار سختی است و همه دوستان باید همت کنند. از طرفی همه دوستان باید در برابر سرمایه‌گذار واقعی مثل کسی که از حج می‌آید و جلوی پایش گوسفند قربانی می‌کنیم با همین احترام از او استقبال کنند و تکریم‌شان کنند».

 دوران خشکسالی‌ را پشت سر گذاشتیم

امام جمعه شهرستان سیرجان هم گفت: «الحمدلله بارش‌های بسیار خوبی در کشور داشتیم، خدا را باید بابت این نعمت‌ها و برکات شکر کنیم، به لطف خدا دوران خشکسالی‌ها را پشت سر گذاشتیم و از این به بعد دیگر خشکسالی نداریم و رونق کار، تولید، کشاورزی و صنعت خواهیم داشت. در کنارش هم یک‌سری خسارت‌ها به خانه‌ها و مزارع مردم وارد شد و یک‌سری از عزیزان‌مان را در این زمینه از دست دادیم. امیدواریم که دولت و مردم همان جور که تا الان پای کار بودند از این به بعد هم مشکلات را برطرف کنند و بتوانیم خدمت‌رسانی خوبی به همه عزیزانی که گرفتار سیل شدند داشته باشیم. سیرجان هم در تامین اقلام ضروری شرکت کرده است. قرار شد در این زمینه موکب‌ها در کل کشور فعال شوند تا به عزیزان گرفتار در سیل خدمات‌رسانی شود.» 

 کار مردم را به فردا نیاندازید

حجت‌الاسلام محمود حسینی به همه مدیران توصیه کرد از همین ابتدای سال 98 کار جهادی و انقلابی را سرلوحه کارشان قرار دهند و کارشان فقط برای خدا باشد. چون هرکاری برای غیر خدا باشد هیچ ارزشی ندارد؛ «کار مردم را به فردا نیاندازید و کار ارباب رجوع را تسریع دهید،مثلا وقتی پرونده‌ای فقط یک امضا می‌خواهد نگوییم بروید فردا بیایید».

 دوستانی بودند که اصلا پای‌شان را در نماز وحدت نگذاشتند

او بار دیگر به استقبال کم مدیران از نماز وحدت اشاره کرد و گفت؛«در رابطه با نماز وحدت انشاالله یک تغییری در سال جدید خواهیم داشت و قرار است بهتر انجام شود. و گفته شده حتما یکی دو روز قبل از برگزاری، زمان آن به مدیران و مردم اعلام شود. سال گذشته نماز وحدت به خوبی انجام شد اما این گلایه را هم داریم که بعضی دوستان اصلا حضور پیدا نکردند. مردم وقتی می‌بینند 50 نفر مسئول در روستای‌شان حضور دارند، خوشحال می‌شوند. نمی‌خواهم اول سال کسی را برنجانیم اما دوستانی بودند که اصلا پای‌شان را در نماز وحدت نگذاشتند. به هر حال یک اتوبوس هم می‌گذاریم و قرار نیست 50 تا ماشین همراه خودمان ببریم. من توصیه‌ام این است نماز وحدت را پررنگ برگزار کنیم. قرار است اولین نماز وحدت امسال را دوشنبه ظهر به مناسبت روز پاسدار در تیپ دوم صاحب‌الزمان برگزار کنیم».

 سواستفاده برخی‌ مردم از نام امام جمعه

او در بخش دیگر سخنانش به سوءاستفاده‌های انجام شده از نامش اشاره کرد و گفت؛ «یک نکته هم آویزه گوش مسئولان کنم در سالی که گذشت بعضی آقایان شیطنت کردند، به این معنا که به فلان مسئول زنگ می‌زدند یا مراجعه می‌کردند و می‌گفتند من از طرف امام جمعه آمدم یا امضای امام جمعه پای نامه‌ام است و این مشکل را دارم و کارم را انجام دهید و بنده خدا مسئول هم سریع کارش را انجام می‌داد. در حالی که از سمت بنده نبودند و سوءاستفاده‌هایی شد، باید عرض کنم در این زمینه‌ها هیچ نماینده‌ای ندارم، هیچ دستخط و تلفنی به کسی نزدم و نمی‌زنم اگر حرفی، سخنی، و... از طرف بنده آوردند حتما تحقیق کنید. شماره موبایل بنده را هم همه دارید و هیچوقت هم خاموش نیست، و صحت و سقم ماجرا را مطمئن شوید». 

 در همه جلسات و همایش‌ها از سیرجان اول به عنوان دارالحسین یاد شود

او در بخش پایانی باز هم گلایه داشت؛«شهرمان دارالحسین است. نام امام حسین(ع) پربرکت است. از شهردار و شورای شهر تشکر می‌کنم که مصوب کردند سیرجان دارالحسین باشد. حالا بعضی می‌گویند شهر گلیم، رسانه یا صنعت این‌ها عیب ندارد بگویید اما اول همه نام‌ها بگویید دارالحسین، روابط‌عمومی‌ها در ادارات فعال شوند در همه جلسات، سخنرانی‌ها و همایش‌ها هر کجا که بود اول نگویند شهر گلیم، اول بگویند شهر دارالحسین، آقای شهردار زحمت کشیدند در ورودی‌های سیرجان تابلو هم زدند اما من به چشم خودم دیدم آمدند روی تابلو پارچه‌ای زدند و یک چیز دیگر نوشتند. حالا تا ما بخواهیم زنگ بزنیم که بروید پارچه را بردارید حداقل چند ساعت طول می‌کشد. ما از برکت امام حسین داریم نان می‌خوریم، روزی می‌خوریم، عزت‌مان از امام حسین(ع) است. این ها را گفتم که دیگر تکرار نکنیم. در بسیاری از جلسات آقایان مجری توجیه نیستند و اصلا نامی از امام حسین برده نمی‌شود، حالا گلیم ثبت جهانی شد و خیلی هم خوب است که در اقتصاد ما تاثیر دارد، همه این‌ها را قبول داریم اما در سیرجان که فقط گلیم تولید نمی‌شود».

 مدیران و مردم کمک‌های خود به سیل‌زدگان را به کمیته امداد تحویل دهند

در حاشیه جلسه نیز رییس کمیته امداد و رییس ثبت احوال توصیه‌هایی داشتند. رییس کمیته امداد با اشاره به سیل اخیر در بسیاری از استان‌ها متولی جمع‌آوری کمک‌ها کمیته‌امداد و هلال‌احمر اعلام شده است، گفت: «به همین مناسبت کمیته امداد پایگاه‌های نوروزی در ورودی‌های شهر، پارک مسافر و نماز جمعه برگزار کرد و مقداری از کمک‌های نقدی جمع‌آوری و به مرکز استان ارسال و به مناطق سیل‌زده ارسال شد.» 

 15 هزار نفر در سیرجان فاقد کارت ملی هوشمند

رییس ثبت احوال هم به بحث کارت ملی هوشمند پرداخت؛ «بحث کارت ملی هوشمند در کل کشور در حال اجرایی شدن است اما یکی از مشکلاتی که نمی‌شود کارت ملی را وارد سیتم اداری کرد عدم پوشش صددرصدی کارت ملی هوشمند است. در شبکه دولت که در حال راه‌اندازی هست و همه ادارات مستحضر هستند گزینه‌ای به عنوان استعلام دارد، دولت درصدد است که فتوکپی را از سطح ادارات حذف کند این در صورتی اجرایی می‌شود که ارباب‌رجوع کارت ملی هوشمند داشته باشد. بحث بعدی به دفاتر اسناد رسمی که مراجعه می‌کنید می‌نویسند ثبت با سند برابر است اما الان دیگر سیستم فرق کرده است و اثر انگشت دیجیتالی شما را می‌گیرد  و با کارت ملی هوشمند این مشکل حل می‌شود. همچنین با توجه به اینکه انتخابات را در پیش رو داریم انتخابات می‌خواهد به صورت الکترونیکی برگزار شود و این زمینه‌اش داشتن کارت ملی هوشمند است.» جهانی ادامه داد؛ «‌در شش ماهه دوم سال گذشته 35 هزار نفر بدون کارت ملی هوشمند در سیرجان داشتیم که با همکاری مسئولان حدود 20 هزار نفر ثبت‌نام کردند و هنوز 15 هزار نفر فاقد کارت داریم که اگرچه آمار بالایی نیست اما همین تعداد هم زیبنده شهر سیرجان نیست».